Uudistunut Marstall Force – viljaton kivennäisrehu

Posted In: Marstall -tuotteet

Marstall Force on maittava, uudistuttuaan viljaton kivennäisrehu, jolloin se sopii entistä paremmin myös viljayliherkille sekä aineenvaihduntasairauksista kuten esim. EMS (hevosten metabolinen oireyhtymä), PSSM (lannehalvaus) tai PPID (Cushing) kärsiville hevosille.

Forcen päivittäinen annosmäärä on pieni ; ponit/varsat 20-50 g ja hevoset rodusta riippuen n. 60-120g, mikä tekee Forcesta erittäin taloudellisen kivennäisrehun. Pieneksi puristettu n. 8mm pelletti, joka ei pölise, on hevoselle erittäin miellyttävä sekä reseptiltään maittava. Forcen kalsium- sekä fosforipitoisuudet tasapainottavat hyvin heinäpainotteista ruokintaa, ja mikäli käytössä on muita rehuja annosmäärää voidaan suhteessa laskea.

Koostumus on päivittynyt seuraavasti: melassi, vehnärehujauho ja vehnälese on poistettu ja niiden tilalle ovat tulleet omenapuriste (15%), auringonkukankuoret (15%), raffinoitu rapsiöljy sekä montmorilloniitti savi. Muuten tuote on pysynyt samana.

Mitä tämä tarkoittaa ravitsemusarvoissa? Aikaisempaan verrattuna raakaproteiinia on saatu tiputettua reilusti ja raakarasva, sekä -kuitu tuplaantuvat, raakatuhka nousee hivenen. Kivennäisaineista magnesiumin määrä nousee 1% edelliseen verrattuna. Force on entistäkin helpompi sovittaa erilaisiin ruokintatarpeisiin.

Montmorilloniitti savi emäksisenä aineena suojaa suoliston limakalvoja vaikuttaessaan suoliston ph-arvoon kohottavasti, eikä sen emäksisyys muunnu merkittävästi mahanesteen vaikutuksesta. Montmorilloniitti savea on käytetty lääketieteessä sen tehokkaan raskasmetallien sitomiskyvyn ansiosta. On myös alustavia tutkimusviitteitä montmorilloniitin kyvystä sitoa itseensä ympäristötoksiineja sekä bakteereja ja näin edesauttaa niiden poistumista ruoansulatuskanavasta lannan mukana.

Pakkauskoot sekä hinnat ovat säilyneet entisellään, kuten myös syöttömäärät hieman useammalla suositusjaottelulla.

Voit tutustua tarkemmin tuotesisältöön ja arvoihin lataamalla Forcen tuote-esitteen (.pdf).
No Comments »


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *