Marstall Vito – ongelmatilanteiden ratkaisija

Posted In: Marstall -tuotteet

Marstall Vito on auttanut mm. monia kaviokuumehevosia hyvin tuloksin. Rehulla on hyvä maine ja osa eläinlääkäreistäkin on suositellut hevosen omistajille rehuun tutustumista. Tämä on Faser-Lightin ohella kehitetty nimenomaan hevosille, joilla on jonkin asteinen metabolinen ongelma esim. EMS (hevosen metabolinen oireyhtymä), PSSM (lannehalvaus), PPID (Cushing). Kun tarve viljattomille sekä melassittomille rehuille kasvaa – on kysyntään vastattava.

Viton koostumus on muuttunut seuraavasti: kuumailmakuivatun heinän osuutta on kasvatettu, lisätty raffinoitua rapsiöljyä, porkkanakuutiot muuttuivat -hiutaleiksi ja tuotteeseen on lisätty auringonkukkaa sekä pellavansiementä. Kun vastaavasti omenapuristeen sekä valkosipulihiutaleen osuutta on vähennetty ja maissi sekä juurikasmelassileike on jätetty pois kokonaan. Kalsiumkarbonaattia on hieman vähennetty ja sen rinnalle on tullut myös monokalsiumfosfaatti.

Näin ollen pitoisuuksilla verrattuna: proteiinia tulee aikaisempaa 1,5% enemmän, rasvaa 1% vähemmän ja energia nousee 0,5%-yksikköä. Tärkkelys vähenee lähes puoleen eli 3,5 %:iin sekä kivennäisistä kalsium, fosfori, natrium ja magnesium kasvavat hienoisesti sekä raudan, mangaanin ja vitamiineista foolihapon määrää on nostettu aikaisemmasta reilummin.

Foolihappo, eli B9-vitamiini on mm. merkittävä vaikuttaja punasolujen muodostukselle ja kun hemoglobiini on rautapitoinen happea sitova proteiini, jota magnesium tukee mm. osallistuessaan lihaksen supistustoimintaan, niin rehukoostumus sopii entistä paremmin myös keskiraskasta työtä tekeville hevosille.

Säkkikoko ja hinta ovat pysyneet samana, litrapaino on keventynyt ja positiivisena uutisena voidaan kertoa, että myös suositusannos / 100 elopaino kg kohden pienenee reilusti, jolloin rehu on entistäkin taloudellisempi.

Tutustu tarkemmin Viton uudistuneeseen sisältöön ladattavasta Marstall Vito -tuote-esitteestä (.pdf).
No Comments »


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *